Declaratie de final a Comisiei Internationale de Dialog Teologic intre catolici si ortodocsi

Comisia mixta Internațională pentru Dialogul Teologic dintre Biserica Romano-Catolică și Biserica Ortodoxă a lansat un comunicat, ca urmare a celei de-a 13-a sesiuni plenare a Comisiei, care a avut loc la Amman, Iordania, in perioada 15-23 septembrie 2014 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

În declarație, Comisia își exprimă profunda îngrijorare și solidaritatea fata de creștinii și membrii altor tradiții religioase din întreaga regiune din Orientul Mijlociu, care sufera în prezent persecuții brutale violente, și promite continuarea rugăciunilor pentru toți cei persecutați.

Declarația continuă să-și exprime recunoștința profundă fata de toți cei care sunt angajați în ajutorarea milioanelor de refugiați și a persoanelor strămutate, în special fata de Maiestatea Sa Regele Abdullah al-Ilibn Hussein al Iordaniei (foto), gazdă a Comisiei celei de-a 13-a sesiuni plenare.

“Comisia”, se arată în declarație, imploră comunitatea internațională sa se preocupe in mod serios de “modalitățile cele mai utile de interventie si de protejare a celor care sunt persecutați, și sa asigure o prezența continua, vitala, a Creștinismului în Orientul Mijlociu”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.