STIRI pelerinaje | Despre vizita Papei Francisc in Albania

Într-un interviu pentru Radio Vatican, Arhiepiscopul catolic de Tirana, Rrok Mirdita (foto) a spus că Biserica Catolică din Albania este foarte “recunoscătoare și fericita” de viitoarea vizita a Papei Francisc in Albania, din 21 septembrie.

El a spus ca Papa va sosi in Albania, pentru a ajuta la intarirea credintei si pentru a aduce un omagiu catolicilor si altor martiri care au suferit în timpul dictaturii comuniste.

Întrebat despre relațiile inter-religioase, Arhiepiscopul Mirdita a remarcat faptul că adepții celor patru principale grupari religioase, musulmani sunniți, creștini ortodocși, catolici și musulmani bektashi convietuiesc în mod pașnic și, prin urmare, Albania poate fi văzută ca “un model exemplar de cooperare pașnică între diferite religii”.

Arhiepiscopul a spus că Biserica Catolică este acum înfloritoare, după persecuțiile din timpul regimului comunist, dar a mai spus că speră ca vizita papală sa ajute printr-un nou impuls.

Deși societatea albaneză s-a schimbat foarte mult de la căderea comunismului, Arhiepiscopul Mirdita a subliniat faptul că multe probleme rămân nerezolvate, cum ar fi corupția, sărăcia, șomajul și crima organizata. In plus, a adăugat el, Albania are cea mai tânără populație din Europa, cu valori familiale puternice, cu respect pentru persoanele în vârstă și a reusit să mențină pacea socială, în ciuda traumei istoriei sale trecute, conform Radio Vatican.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.