STIRI | Coreea de Nord respinge raportul SUA, numindu-l o “farsa”

Coreea de Nord a respins, ca fiind “o farsă”, raportul anual al Departamentului de Stat al SUA cu privire la libertatea credintei in lume, conform Agenției de știri KCNA.

Autorii raportului au inclus Coreea de Nord pe lista țărilor în care poziția religiei ii provoacă Washingtonului “o preocupare specială”.

Agenția a numit ca “ipocrit” discursul libertatii religioase, al Departamentului de Stat al Statelor Unite, care “se face responsabil pentru destabilizarea lumii și schimbarea regimurilor din țările cu politica de care Statele sunt nemulțumite”, a adăugat KCNA.

KCNA arata ca Secretarul Apararii, Donald Rumsfeld, și alți lideri din State au urmărit o politica “ce vizează răsturnarea guvernelor din statele musulmane, sub pretextul combaterii terorismului”.

Agentia din Coreea de Nord a mai avertizat ca Washington-ul a criticat anual Coreea de Nord, în diverse rapoarte, încercand “sa murdareasca reputația Republicii Populare și sa o izoleze pe arena internaționala”.

Cu toate acestea, încercările de a provoca rau Coreii de Nord, prin calomnia absurda a lipsei libertăților religioase, “este absolut lipsita de sens”. Constituția nord-coreeana, spune agentia, “garanteaza pe deplin libertatea de credință a cetățenilor țării”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.