STIRI arheologie | Descoperirea unei table de joc, in Cazinoul lui Solomon, din Gezer (video)

Săpăturile din această vară, din Tel Gezer, au avut succes, potrivit unui raport al Baptist Press, scris de către arheologii Steven Ortiz și Sam Wolff. Munca a continuat în acest an pe sit, pe marginea sistemului de apa si a unui studiu regional.

Arheologii au descoperit dovezi ale distrugerii lansate de către Faraonul Șișac (2 Cronici 12: 4; 1 Regi 14: 25-26), incluzand o tabla de joc de fildeș – un model bine cunoscut din alte săpături.

Aceasta descoperire, a “Jocului celor 20 de pătrate”, a facut echipa sa numeasca aria “Casinoul lui Solomon”. Proiectul s-a axat pe suprafața de vest a orașului, unde fusese descoperit un zid de fortificatie.

Inspre partea de interior a zidului se afla o curte mare, cu o tabun (un cuptor de gatit, din lut), borcane de depozitare, vase de gătit și grinzi arse.

La nord, această curte avea două camere, cu pereți conservati la o înălțime de peste un metru și jumătate.

Într-una din aceste camere, echipa a descoperit rămășițele unui maxilar de vacă. Cealalta camera conținea tabla de joc.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.