STIRI Irak | Proteste in Londra, impotriva masacrului ISIS

În jur de 900 de demonstranți au ieșit în stradă, in Londra, in aceasta sâmbătă, pentru a cere guvernelor occidentale să intervină și să oprească masacrarea oamenilor kurzi cazuti in mâinile militanților ISIS, conform Vocea Rusiei.

Demonstranții au declarat că poporul kurd din nordul Irakului se confrunta cu una dintre cele mai mari tragedii umanitare ale istoriei recente.

Demonstrația a început cu un miting în fata BBC Broadcasting House. Potrivit purtatorilor de cuvant ai participantilor la miting, BBC a fost “sumar” în ce priveste acoperirea crizei din Irak. Demonstranții s-au deplasat apoi la Ambasada SUA din Londra.

Demonstranții au facut apel la unitate și solidaritate în răspunsul global in fata ISIS. Ei doresc, de asemenea, ajutor diplomatic de urgență și fac apel la Consiliul de Securitate al ONU sa decida sancțiuni împotriva acelor state care susțin ISIS, cum ar fi Turcia și Qatar-ul. În plus, manifestanții cred că Marea Britanie ar trebui să ajute armata kurdă și că trupele britanice ar trebui să fie dislocate în regiune, pentru a-i potoli pe “teroriștii” ISIS.

La o reuniune de urgență a UE la Bruxelles, in urma cu o zi, Philip Hammond a declarat ca Marea Britanie s-ar alătura Franței în ce priveste înarmarea kurzilor și a promis sporirea ajutorului umanitar.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.