STIRI | Roma marcheaza astazi 2000 de ani de la moartea lui Augustus

Capitala Italiei, marcheaza astazi 2.000 de ani de la moartea lui Augustus, care a fondat și a condus Imperiul Roman antic pentru 41 de ani, din anul 27 înainte de Hristos, până la moartea sa, în anul 14 dupa Hristos.

Orasul a programat, astfel, o serie de evenimente pentru a-l sărbători pe marele om de stat, comandant militar, diplomat și reformator. Printre numeroasele sale monumente din Roma, se numara si Ara Pacis Augustae, comandat de către Senatul Roman în anul 13 înainte de Hristos și dedicat zeiței romane a Păcii, în cinstea revenirii lui Augustus la Roma după o campanie militară de trei ani în Spania și Franța.

Astazi, Ara Pacis (foto), care este în prezent adăpostit sub o structură de sticlă, proiectată de arhitectul american Richard Meier, va rămâne deschis publicului până la miezul nopții.

Luna viitoare, pe Dealul Palatin, casa acestuia – sediul puterii imperiale în timpul domniei sale, Muzeul Palatin, va prezenta un parter restaurat cu o nouă anexă, precum și un etaj superior echipat cu un nou echipament multimedia și un film despre viața lui Augustus și a domniei sale.

În Casa lui Augustus, toate camerele care au fost excavate pana acum vor fi expuse publicului pentru prima dată.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.