Alarmant: radicalizarea Islamului in Balcani

Numărul tot mai mare al albanezilor din Kosovo-Metohija (Kim) care adopta participarea la jihad, este un simptom alarmant de radicalizare a Islamului în Balcani, în special pe teritoriul fostei Iugoslavii, conform unui expert sarb in Islam si Orient, Darko Tanaskovic, citat de Tanjug.

Rolul decisiv a fost jucat de deteriorarea constantă a condițiilor sociale, politice, economice, spirituale și morale cauzate de tulburările și conflictele ce au urmat dezintegrarii Iugoslaviei, a adăugat el.

Majoritatea albanezilor din Kim, care se indreapta spre zonele de război din Orientul Mijlociu, sunt mai mult ca sigur jihadiști, dar cunoștințele lor despre religie și cultură islamică sunt extrem de discutabile, a remarcat acesta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.