Prima Liturghie din Smirna, dupa catastrofa din 1922

Membrii Comunității Ortodoxe Grecești din Smirna au avut o experiență unică și de neuitat in aceasta duminică, atunci când au participat la prima Sfânta Liturghie care a avut loc în zona, după catastrofa din Smirna din 1922. Slujba a avut loc in biserica renovată Sfantul Voukolos.

Biserica este dedicata patronului spiritual al Smirnei și este singura biserică ortodoxă greacă ramasa nearsa în catastrofa (incendiul) din zona, din 1922. Ea este situata în cartierul Basmane și a fost recent renovata de orașul Smirna.

După catastrofa din Smirna, biserica a fost folosita ca depozit, sală de concert pentru muzică clasică și operă, muzeu arheologic si spatiu de depozitare a antichităților, până de curând, când a fost renovată.

Comunitatea ortodoxă greacă din Smirna a salutat evenimentul cu emoție și bucurie, sperand sa poată utiliza altarul, de acum, pentru slujbele religioase.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.