Uimitor: Inscriptie crestina prezenta pe – Marea Moschee din Damasc

Marea Moschee din Damasc este una dintre cele mai interesante cladiri din Orient. Ea are forma unui patrulater, avand 163 de metri lățime, cu 108 metri lungime. Un zid înalt o inconjoara. În urmă cu câțiva ani, clădirea a fost aproape distrusa de un incendiu.

Unul dintre lucrurile cele mai minunate legate de aceasta moschee, pe care putin il stiu, este ca aceasta contine o inscripție care ar putea atrage ochii turistului atent. Ea se afla pe un buiandrug boltit, in registrul cel mai de jos al acestuia.

Puteți vedea chiar și în această imagine, literele grecești care formează următoarea frază: “Împărăţia Ta, Hristoase, este împărăţia tuturor veacurilor, iar stăpânirea Ta din neam în neam.”. Inscrisul reprezinta un verset din Psalmi 144:13, cu simpla adăugare a numelui lui Hristos.

Este extrem de curios ca o astfel de inscripție sa se găseasca pe o moschee musulmana!

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.