publicat în: Arhivă

PELERINAJ IN GRECIA – SUNRISE Turism

PELERINAJ IN GRECIA

Date de plecare: 05.03.2009 ; 12.03.2009 ; 19.03.2009


Ziua 1. Plecare din Bucuresti la ora 19:00 , parcarea din fata Parcului Tineretului (vis a vis de Liceul Gh. Sincai) , pe traseul Giurgiu – Ruse – Kulata – Promahonas ( punct de frontiera grecesc).

Ziua 2. Sosire in Salonic. Vizita la : Biserica Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir – martirizat in timpul imparatului Galeriu, Biserica Adormirea Maicii Domnului – una dintre cele mai vechi biserici care exista pe teritoriul Greciei, Biserica Sf. Gheorghe – Rotonda ( construita pe temelia mausoleului circular ridicat in sec. IV), Biserica Sf. Sofia (copie a celei din Constantinopol, unde se afla moastele Sf. Vasile cel Nou), Arcul lui Galerius si Turnul Alb – care este simbolul orasului. Cazare si cina pe Riviera Olimpului hotel 3*

Ziua 3. Mic dejun. Plecare spre Kalambaka prin Valea Tembi. Vizitarea Atelierului de Icoane Bizantine Zyndros (unde veti asista la procesul de confectionare a icoanelor ). Vizitarea Complexului Monahal Meteora – vizitam 2 manastiri : Marele Meteor ( hramul Schimbarea la Fata si moastele: Sf. Ioasaf, Sf. Haralambie si Sf. Atanasie) si Varlaam (hramul Sfintilor Trei Ierarhi). La intoarcere vizita la biserica Sf. Muc. PARASKEVI de pe Valea Tembi – ocrotitoarea nevazatorilor, unde gasim izvorul tamaduitor al bolilor de ochi, icoana Muc. Paraskevi facatoare de minuni, gasita în munte si moastele sfintei. Cazare si cina pe Riviera Olimpului hotel 3*

Ziua 4. Mic dejun. Plecare spre tara cu o scurta oprire la Manastirile Efrem Siru si Dionysos – situata la poalele muntelui Olimp, manastirea adaposteste mâna Sf. Dionysos. În curtea manastirii se afla un muzeu cu vesminte si instrumente bisericesti foarte vechi si o camaruta unica în care se gasesc zeci de racle cu parti din moastele unor diferiti sfinti ). Plecare spre Veria – orasul celor 60 de biserici. Vizitarea altarului Sf Pavel si a Mitropoliei – locul unde se afla o parte a moastelor Sf. Pavel. Continuarea drumului pe traseul Promahonas – Sofia – Ruse. Sosire in tara noaptea in functie de formalitatile vamale si conditiile de trafic.

TARIF : 130 Euro / pers.

SERVICII INCLUSE: SERVICII NEINCLUSE:
– transport cu autocar clasificat pentru transport international; 2 nopti cazare in camere duble, cu demipensiune ( mic dejun + cina) ; vizitele mentionate in program ; insotitor de grup. – asigurarea medicala ; intrarile la obiective turistice, muzee, lacasuri de cult si nici ghizii pentru acestea ; orice alt serviciu care nu este mentionat la rubrica ” servicii incluse”.

Excursia se realizeaza cu un grup minim de 40 de persoane.
Pentru un grup mai mic de 40 de persoane se va percepe un supliment de 10 euro/ persoana; in cazul in care grupul este mai mic de 30 de persoane excursia se anuleaza.
La frontiera este obligatorie detinerea unei carti de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data plecarii.

HAPPY SUNRISE srl

Gabriela Bacanu

Punct de lucru: Str. Vasile Lascar 46, ap. 2, sector 2, Bucuresti

Tel: 0040 21 210.48.64

Tel / Fax: 0040 21 210.77.60

GSM: 0040 0721.585.358

contact@sunriseturism.ro

office@sunriseturism.ro


– mentionam ca Lacasuri Ortodoxe nu este organizator si nu raspunde de seriozitatea niciunuia dintre pelerinajele prezentate pe platforma, urmarind prin publicare doar o buna informare a vizitatorilor de site.