Obama ii trimite pe copiii migranti, inapoi la criminali

Episcopul catolic auxiliar Eusebio Elizondo din Seattle, președinte al Conferinței Americane a Comitetului Episcopilor Catolici privind Migrația, a solicitat administrației Obama, ieri, să-și reconsidere o cerere propusa Congresului, de accelerare a repatrierii copiilor neînsoțiți care fug de violențele din America Centrală.

Legislația actuală le permite copiilor din aceste țări sa rămâna în țară, până cand cererea de azil sau de ajutor pentru imigranți este validata de către un judecător de imigrație.

“Este o populatie foarte vulnerabila, care a fost vizata de către rețelele crimei organizate din America Centrală”, a spus Episcopul Elizondo. “A-i reda acestor elemente criminale, fără o judecare corectă a cazurilor lor, este de neconceput”.

“Este nevoie de o cooperare de ambele parti, pentru a ne asigura că acești copii sunt protejati”, a spus Episcopul Elizondo.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.