Contrabanda cu zeci de kilograme de antichitati, dejucata in Bulgaria

O încercare de contrabandă cu 70 de kg de antichități a fost împiedicată, printr-o operațiune comună a Agenției de Stat pentru Securitate Națională a Bulgariei, a Ministerului de Interne și Agentiei Vamale.

Artefactele au fost confiscate dintr-un vehicul cu numar de înregistrare bulgaresc, la punctul de control Vidin – Podul Dunării.

Transportul de obiecte de importanță culturală și istorică, includea diferite obiecte din metal galben și alb, argint, bronz, plumb, cupru, ceramică, oase datand din antichitate, din epoca romană, Evul Mediu și Renaștere – un total de 23.915 monede, inele, bratari, cercei, margele, lanturi, medalioane, plăci cu inscripții latine, instrumente medicale.

În acțiunile de investigare ulterioare, efectuate pe teritoriul orașului bulgar Burgas, conform publicatiei Novinite, au fost găsite și confiscate mai mult de 13.354 de monede cu o greutate totală de 30 de kg.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.