SUA: un Arhiepiscop catolic porneste singur o ancheta privind propria persoana

Bărbatul în cauză este John Nienstedt, lider al Arhiepiscopiei Sfantul Pavel din Minneapolis. El a fost acuzat de comportament sexual nepotrivit cu alți preoți, conform Vatican Insider.

Arhiepiscopul a decis să deschidă singur o anchetă la adresa propriei persoane, fiind acuzat ca ar fi facut avansuri sexuale nepotrivite față de alți preoți, și a plasat ancheta în mâinile unui episcop auxiliar și ale unei agențiii independente specializate in acest domeniu.

Dieceza a lansat, in ultimele ore, o declarație care anunța pornirea anchetei.

“Aceste afirmații sunt absolut și în întregime false. Cu toate acestea, i-am solicitat Episcopului Lee Piché sa supravegheze o ancheta independentă, aprofundată, și să angajeze o firmă din afara, neafiliata Arhiepiscopiei, care sa efectueze investigația”, aminteste arhiepiscopul.

El a fost arhiepiscop din 2008 și si-a câștigat reputația prin pozițiile sale extreme cu privire la homosexualitate. Acest lucru pare să fie în contrast puternic cu acuzațiile aduse împotriva lui. “Cei care încurajează în mod activ sau promoveaza actele homosexuale… daca fac acest lucru cu bună știință și de bună voie, se fac vinovați de un păcat de moarte”, a scris Arhiepiscopul catolic, in 2007.

De asemenea, el a mai criticat “Brokeback Mountain”, un film despre doi cowboy căsătoriti. “Cu siguranță că ei trebuie să fie conștienți de faptul că au întors spatele lui Dumnezeu și legilor lui Dumnezeu, în încercarea lor de a face ca raul sa arate atât de atractiv”, a spus el, referindu-se la Holywood și la producătorii filmului. Nienstedt s-a opus în mod activ căsătoriei între persoane de același sex și a înregistrat o introducere la un DVD pe această temă, care a fost trimis catre sute de mii de catolici din Minnesota.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.