STIRI din Marea Britanie – TERORISM: doi barbati britanici si-au recunoscut vinovatia

Doi barbati britanici, cu varste de 22 de ani (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), au pledat “vinovat” pentru acte de terorism, ieri, după ce au revenit, dupa mai multe luni, din Siria.

Prieteni din copilărie, Mohammed Nahin Ahmed Yusuf și Zubair Sarwar au recunoscut ca au petrecut opt luni în țara sfâșiată de război, luptand alături de un grup cu legaturi Al-Qaeda.

Țările occidentale intentioneaza sa-i opreasca pe tinerii musulmani care vor să lupte în Siria, îngrijorate de faptul că acestia ar putea deveni radicali și ar reprezenta un pericol în țările lor de origine, la întoarcerea in tara (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Peste 2.000 de europeni, se estimeaza ca se afla in Siria sau ca isi planifica să călătorească acolo pentru a lupta, conform VoR.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.