STIRI din Ucraina – Politica: Lavrov critica cererile Kievului

Ministrul rus de Externe a criticat, ieri, cererile Kievului, conform carora luptatorii din regiunile din sud-estul Ucrainei ar trebui sa capituleze.

“Vedem totul prin corespondenții care își riscă viețile, iar cuvintele oficiale ale Președintelui Poroșenko sustin ca armatei ucrainene nu i s-ar fi ordonat sa atace orașe, așezări și cartiere de locuințe, si sa bombardeze civili”, a spus el, avertizand asupra faptului ca alta este realitatea. Diplomatul de top din Rusia, Serghei Lavrov, a adăugat: “Ce se intampla, este cu totul diferit”.

“Vedem persoane ucise, trupuri deformate, apartamente, case distruse. Este sumbru”.

“Declarațiile autorităților ucrainene, cum că un armistițiu ar fi posibil doar în cazul în care luptatorii ar accepta planul de pace, prin capitulare si scuze, ne descurajeaza și elimina orice oportunități de a ajunge la acel armistițiu”, a spus el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.