STIRI RELIGIE – POLITICA: Crestinilor din Sudan li se refuza libertatea religioasa

Un episcop catolic consideră ca recentul caz al lui Mariam Ibrahim (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), este doar un exemplu printre multe altele.

“În Sudan (foto: Presedintele Sudanului), episcopii și preoții au trăit de facto ilegal. Ei nu au voie să aibă pașapoarte și li se refuză statutul legal – ei nu pot părăsi țara și probabil li s-ar interzice sa revina, daca ar parasi-o” – aceasta marturiseste raportul Episcopului catolic Eduard Hiiboro Kussala, al Diecezei de Tambura-Yambio, din Sudanul de Sud, citat de publicatia catolica Zenit.

Într-un interviu acordat pe 10 iulie organizatiei catolice de caritate “Biserica in Nevoie”, episcopul a spus că “mai multi preoți au fost deja expulzați; iar episcopii sunt condamnati si redusi la tacere”.

Pe hârtie, “creștinii din Sudan au aceleași drepturi ca și compatrioții lor musulmani”, a explicat Episcopul. Din 2005, constitutia țării prevede că nicio persoană nu va fi constrânsa să adopte o credință pe care nu si-ar dori-o. Realitatea din teren este, insa, diferita.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.