STIRI Ucraina – POLITICA: Adevarul lui Dumnezeu ar trebui sa primeze

“Există diverse poziții, există două adevăruri, sau adevăruri private, chiar si cu privire la evoluțiile din Ucraina, dar pentru un credincios ortodox adevărul lui Dumnezeu ar trebui să fie pe primul loc, prioritatea valorilor morale ar trebui să fie mai mare, prioritatea libertatii pentru popoarele ortodoxe în lumea modernă ar trebui să fie mai mare”, a declarat Pr. Vsevolod, in urma cu o zi.

El a menționat că Biserica “nu binecuvânteaza războiul agresiv sau războiul civil”, iar credincioșii, clericii și ierarhii Bisericii Ortodoxe Ucrainene “au poziții politice diferite”.

Potrivit preotului, “din punct de vedere teologic, este foarte dificil sa negi faptul că oamenii, care simt ca apartin unei comunitati, pot la un moment dat să ia armele in propriile lor maini pentru a proteja această comunitate și pot interpreta această protejare in mod diferit”.

“Noi trebuie să înțelegem în mod clar: există poziții diferite și există motive pentru a proteja aceste poziții cu arma în mâini”, a spus el.

Cu toate acestea, parintele este sigur că “prioritatea adevărului lui Dumnezeu ar trebui să fie prezenta în Biserica, departe de orice influență politică, a autorităților, naționale sau regionale”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.