TEORIILE CONSPIRATIEI, rezultat al lipsei de educatie si de incredere sociala

Nu mai este un secret faptul că teoriile conspirației și crearea de legende urbane sunt foarte frecvente printre romani, dar in ultimele zile aflam ca si grecii au aceleasi probleme. Este vorba despre tendința de a imagina minciuni și denaturări în spatele unor personalități și istorii importante.

Un sondaj realizat in iunie, de Universitatea din Macedonia, Universitatea Elena Internationala si Universitatea din Oxford, a fost prezentat la o conferință pe tema antisemitismului, in Berlin, conform unui raport al Greek Reporter. Studiul a constatat ca legendele urbane și teoriile conspirației au crescut în ultimii ani.

Potrivit datelor, 75,25% dintre persoanele care au participat la sondaj cred că criza economică din Grecia a fost planificată de către diferite centre non-instituționale.

68.66% sustin teoria ca medicamentele impotriva cancerului au fost descoperite, dar inca nu sunt puse la dispoziția publicului.

58.74% susțin că atacul asupra turnurilor gemene a fost rezultatul unui plan bine organizat al SUA, de impunere a politicii sale externe.

Cercetatorii au descoperit ca grecii au tendința de a gândi cel mai rău vizavi de Statele Unite.

În plus, grecii au creat mai multe teorii ale conspirației, privind persoane de pe scena politică.

“Acest tip de suspiciuni este legat de doua constatari majore: încrederea sociala scăzuta a grecilor și lipsa de educație”, a declarat dr. Elias Dinas, de la Universitatea din Oxford.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.