STIRI ARTA: Expozitie de tablouri si icoane tactile pentru nevazatori

In aceste zile, la Centrul Muzeului de Artă Contemporană Cheboksary, Rusia, s-a deschis o expoziție itinerantă pentru nevăzători, dedicată celor 700 de ani ai Sfantului Serghie de Radonej.

Exponatele “Sfantul Serghie de Radonej – lumina care nu se stinge”, au fost create, cu binecuvântarea Mitropolitului de Cheboksary și Chuvashia, Barnaba, pentru nevazatori. Comentariile la exponatele sunt tipărite în braille. Tablourile sunt realizate in tehnica tactila, ilustrand “Viața Sfântului Serghie de Radonej”.

S-a reiterat, cu aceasta ocazie, necesitatea activităților educaționale pentru persoanele cu handicap. Un exemplu extrordinar pe aceasta tema, este festivalul de creativitate destinat persoanelor cu handicap “În numele vietii”, organizat in eparhia ortodoxa Alatyr.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.