STIRI RELIGIE: Kargazstanul refuza inregistrarea unui episcop ortodox

Comisia de Stat pentru Culte din Kârgâzstan (SCRA) a refuzat, in aceste zile, înregistrarea ca misionar a Episcopului Feodosy, capul Bisericii Ortodoxe Ruse din Kârgâzstan, conform unei informatii a Forum 18 News Service. Islamul este religia dominanta in Kyrgyzstan: 80% din popoluatie este musulmana, 17% ortodocsi rusi si 3% alte religii.

Conform Legii Religiei, aceasta îl împiedică să lucreze ca oficiant religios în Kârgâzstan. “I se interzice sa fie episcop” a declarat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe, Yuliya Farbshteyn, pentru Forum 18.

SCRA susține că episcopului i s-a refuzat înregistrarea, intrucat “amenință securitatea publică din Kârgâzstan și seamănă discordie religioasă în rândul populației”.

SCRA susține, de asemenea, că înregistrarea i-a fost refuzată de Departamentul Anti-Terorism al Ministerului de Interne. Acest Departament, cu toate acestea, a declarat pentru Forum 18 că nu are “nimic împotriva Bisericii sau a episcopului”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.