Irak: islamistii au distrus episcopia siro-catolica din Mosul. Rusine Occidentului, care viseaza doar petrol!

Extremiști ISIS au incendiat sediul episcopiei siro-catolice din Mosul. Patriarhul Bisericii siro-catolice, Joseph Ignace III Younan, a denunțat acest act care aduce “rușine întregii comunitati internaționale. Biblioteca și manuscrisele pe care ea le conținea au fost distruse”.

“Cele mai recente știri sunt devastatoare”, a declarat Patriarhul Younan, pentru Radio Vatican.

“Cu regret, anunțăm că Arhiepiscopia noastră din Mosul a fost complet arsa: manuscrisele si biblioteca au disparut; amenințări au fost deja emise: în cazul în care creștinii nu se convertesc la Islam, ei vor fi uciși. Este groaznic! Acest lucru aduce rușine întregii comunitati internaționale”.

Younan a confirmat că Mosulul a ramas “golit de creștini”.

Conform Patriarhului siro-catolic, pentru a-i opri pe extremiștii islamici, trebuie oprit “orice ajutor financiar. Aceste tari extremiste din Golf primesc arme, cu aprobarea politicienilor occidentali, pentru că au nevoie de petrolul lor. Din păcate, asa stau lucrurile. Este într-adevăr rușinos!”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.