Ucraina – Rusia STIRI | Occidentul trebuie sa oblige Kievul sa “respecte o decenta elementara”

(foto RIA Novosti: rebelii ajuta un om cu handicap sa elibereze zona de operatiuni de lupta a armatei ucrainene – Gara din Donetsk 21 iulie 2014)

Președintele rus Vladimir Putin a promis ca va face tot ce sta in puterea Rusiei, pentru a-i influenta pe separatiștii din estul Ucrainei și a asigura o analiza completa asupra accidentului Malaysia Airlines, de săptămâna trecută (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Cu toate acestea, el a spus ca aceste eforturi nu vor fi suficiente, atata timp cat Kievul continua operațiunea militară împotriva rebelilor, și că Occidentul trebuie să împinga autoritățile Ucrainei să declare o încetare a focului.

“Rusia va face tot posibilul pentru o anchetă completă, cuprinzătoare, profundă, și transparenta”, a spus Putin, la o reuniune a Consiliului de Securitate Națională, conform unor fragmente difuzate de televiziunea de stat ruseasca, citata de VoR.

“Ni se cere să exercitam o influență asupra militanților din sud-est (din Ucraina). Desigur, vom face tot ce sta în puterea noastră. Totuși, acest lucru ar fi absolut inadecvat, tinand cont de noile atacuri ale trupelor ucrainene”, a spus Putin.

“Tancurile au pătruns si in gara”, a spus el, referindu-se la ciocnirile de luni, de la marginea Donetskului. “Experții internaționali care au venit la locul tragediei nu au putut nici sa-si ridice capetele”. “Autoritățile trebuie să fie chemate să respecte o decență elementară, inducand încetarea focului, cel puțin pentru o perioadă scurtă de timp, pentru ancheta”, a adăugat Putin.

În aceeași ședință, el a spus că nu există “nicio amenințare militară, nicio amenințare la adresa suveranității și integrității teritoriale a Rusiei. Echilibrul strategic de forțe, din lume, garantează acest lucru”.

Rusia “respectă cu strictețe normele de drept internațional și obligațiile partenerilor săi”, a spus el, adăugând că speră ca alte țări sa tina cont si ele de interesele naționale ale Rusiei.

El a declarat ca Rusia va monitoriza modul de abordare a sistemelor militare ale NATO la granițele sale. “NATO își consolidează demonstrativ gruparea, pe teritoriul statelor din Europa de Est, inclusiv în zonele Marii Negre și Marii Baltice”, a spus el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.