STIRI Norvegia ORTODOXIE | Ridicarea unei capele ortodoxe inchinate Regelui Olaf al Norvegiei

Pe 16 iulie 2014, s-a turnat fundatia capelei ortodoxe Sfantul Olaf, regele Norvegiei, în Stiklestad (100 km de Trondheim).

Capela este construita pe locul mortii “Regelui Etern al Norvegiei”.

Sfantul Olaf, patronul ceresc al Norvegiei, a murit în 1030.

Arhiepiscopul Mark de Yegorievsk, șef al Administrației Patriarhiei Moscovei pentru instituțiile de peste hotare, a binecuvântat piatra de temelie și locul aflat in incinta Centrului National al Culturii -Stiklestad, inca din 28 iulie 2013, ziua de celebrare a Botezului Rusiei și în ajunul zilei de comemorare a Sfântului Olaf.

Finalizarea constructiei este planificată pentru sfârșitul lunii august.

Acest an marchează un mileniu de la botezul Sfantului Olaf în Rouen, Franța. Pentru a comemora această dată memorabilă, clericii ortodocși vor celebra Sfânta Liturghie și un Te Deum la capela ortodoxă din Stiklestad, pe 16 octombrie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.