STIRI ORTODOXIE | Patriarhia Grec-Ortodoxa condamna atacurile impotriva crestinilor, din Irak si Gaza

Patriarhia Grec-Ortodoxa (Liban / Daily Star) a condamnat atacurile asupra creștinilor din Mosul, facand apel la statele care finanțează organizațiile extremiste, sa se opreasca imediat.

“Condamnam cu tarie atacurile împotriva creștinilor din Mosul”, sustine o declarație a Patriarhiei.

“Aceste mișcări fundamentaliste, sunt cele mai periculoase pentru coexistență”.

Declarația a făcut apel la statele care le oferă grupurilor fundamentaliste orice sprijin extern, direct sau indirect, sa “opreasca imediat toate formele de sprijinire morala si materiala, logistica si militara”, spunând că grupurile teroriste ameninta “poporul și pacea din aceste state în primul rând”.

In plus, Biserica Ortodoxă a condamnat ofensiva israeliană împotriva Fâșiei Gaza, cerând comunității internaționale să acționeze de urgență și să pună capăt atacurilor.

“Facem apel la comunitatea internațională sa opreasca mașinaria focului în Gaza și sa intrerupa asediul impus fraților noștri din Palestina”, a declarat Patriarhia.

“Insistența palestinienilor asupra pământului lor și dorința lor de a reveni acasa, rămân o sursă de speranță pentru fiecare persoană care suferă în aceasta parte a Orientului”, spune declarația, si un stigmat pe fruntea tuturor celor care se opresc cu “drepturile omului” la frontierele palestiniene.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.