STIRI Avion prabusit in Ucraina | Khodakovsky neaga ca ar fi spus pentru Reuters ca rebelii au rachete Buk

Un lider al suporterilor independenței, din Republica auto-proclamata Populară Donetsk, comandant al Batalionului Vostok, Alexander Khodakovsky, a negat că ar fi declarat pentru Reuters că forțele de miliție posedau rachete Buk, atunci când aeronava din Malaezia s-a prăbușit în regiune, conform unui raport, de ieri, al canalului de televiziune RT.

Discutam teoretic, dar o frază simplă a fost tăiata, eu mentionand ca nu am informații cu privire la faptul ca miliția posedă astfel de arme – a declarat Khodakovsky, într-un interviu cu RT – Russia Today.

Miercuri, Reuters a publicat un interviu în exclusivitate cu Khodakovsky, spunând că acesta ar fi recunoscut că suporterii independenței “ar fi posedat sistemul de rachete Buk”.

În interviul pentru RT, Khodakovsky a negat ca miliția detinea sisteme de rachete Buk în apropierea orașului Snizhne, la 10 km distanță de locul accidentului MH17 – Boeing 777.

Khodakovsky a mai spus, de asemenea, că are o înregistrare video a interviului pentru Reuters, care poate dovedi că nu a spus că suporterii independenței aveau sisteme de rachete. El a spus că declarase pentru Reuters că nu este un expert și ca nu poate comenta vizavi de accident.

Într-o emisiune de televiziune, cu o zi inainte, Khodakovsky nici nu aprobase nici nu negase pretențiile Kievului, cum ca sustinatorii independenței ar fi doborât avionul. El a spus doar că, în cazul în care autoritățile ucrainene ar fi stiut ca DPR ar fi posedat sisteme Buk, acestea ar fi trebuit să interzica zborurile civile în spațiul aerian al Donetsk-ului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.