STIRI – homosexuali si lesbiene: Atacurile anti-LGBT sunt in crestere brusca in Spania

Dupa numeroasele campanii si legi de promovare agresiva a homosexualitatii, din partea UE si SUA, ultimele date din Spania arata ca numărul infracțiunilor motivate de ură, înregistrate între 2013 și 2014, de către poliție și gardienii civili au crescut brusc.

Potrivit unui raport lansat și discutat, ieri, de către postul de radio Cadena Ser, atacurile anti-LGBT sunt mai frecvente decât cele care au la baza rasismul sau xenofobia sau decat cele care vizează persoanele cu handicap.

În primele șase luni ale anului 2014, s-au înregistrat 235 de atacuri anti-LGBT. Cu toate acestea, potrivit raportului, numărul ar reprezenta doar o mică parte dintre cele care ar fi avut loc de fapt, din moment ce 75% dintre victime nu raportează incidentele, din teamă sau rușine, a declarat procurorul special pentru infractiuni din ură și discriminare în Catalonia, Miguel Angel Aguilar, care a cerut ca atacurile să fie raportate autorităților.

În 2013, atacurile anti-LGBT au fost cele mai numeroase dintre categoriile menționate mai sus, cu 452 de cazuri de abuz, acte de agresiune, vătămare corporală sau amenințări constatate.

Rețeaua spaniola LGTM, COLEGAS, a cerut, si cu aceasta ocazie, o lege privind egalitatea in tratament și non-discriminare, ceea ce ar duce la pedepse mai aspre pentru cei din spatele acestui tip de atac.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.