STIRI Stiinta | Copii modificati genetic, “in ascuns”. Guvernul britanic este acuzat

Lord Winston, profesor și doctor eminent in medicina, a acuzat guvernul britanic ca defineste în mod greșit procesul nasterii unui copil din trei parinti, doar pentru a nu fi definit ca “modificare genetică”, informeaza VoR.

El, impreuna cu alti oameni de stiinta, spune ca guvernul încearca sa mascheze o procedură medicală controversata.

Bolile mitocondriale trec de la mama la copil. Se estimează că 1 din 6500 de copii se nasc, în fiecare an, în Marea Britanie, cu o tulburare grava a ADN-ului mitocondrial.

Guvernul are în vedere o revizuire a Legii Fertilizarii Umane si Embriologiei din 1990 și 2008, pentru a permite utilizarea de ovule si embrioni tratati, în care mitocondriile afectate se înlocuiesc cu mitocondrii de la un donator care nu prezinta nicio tulburare a ADN-ului. Intenția este ca aceste tehnici sa împiedice transferul de boli mitocondriale grave de la mamă la copil, permitand in acelasi timp mamei sa aiba propriul sau copil cu legaturi genetice.

Cu toate acestea, ziarul Independent, ieri, a arătat că Guvernul a redefinit termenul de “modificare genetică” (GM), într-un document al Departamentului de Sanatate, pentru a exclude în mod special acest tip de fertilizare, în scopul fentarii opozitiei fata de acest proces controversat de fertilizare.

Oamenii de știință cred că guvernul ar trebui să accepte faptul că aceasta fertilizare este o formă de modificare genetică și ar trebui să fie deschis și sincer cu asta.

Lord Winston a spus pentru The Independent, conform unui raport VoR: “Guvernul pare să fi ajuns la o decizie corectă, dar folosindu-se de o justificare bizara. Desigur, transferul mitocondrial este o modificare genetică și această modificare se transmite din generație în generație. Este total greșit să o compari cu o transfuzie de sange sau cu un transplant, iar o declarație sincera ar putea fi mai sensibila și să încurajeze încrederea publicului”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.