STIRI Ortodoxie | Primul an in care Ziua Increstinarii Rusiei s-a serbat la Moscova, si nu la Kiev

Acest an a fost primul din ultimii ani, când festivitățile centrale ale Zilei Increstinarii Rusiei kievene au avut loc la Moscova, si nu la Kiev.

“De mai mulți ani, Moscova a rămas doar la periferia festivităților Bisericii generale, in această zi, fiindca patriarhul si toți membrii Sfântului Sinod se aflau in mod obisnuit la Kiev. De data aceasta, Sinodul s-a întrunit la Moscova, iar toți membrii săi ucraineni, inclusiv loctiitorul Mitropolitului, au participat la el”, a informat protopopul Nikolay Balashov, șef adjunct al Departamentului Sinodal pentru Relații Externe Bisericesti, pentru Interfax.

El a spus ca ziua increstinarii Rusiei este o sărbătoare mare a întregii Bisericii Ortodoxe Ruse.

Tradiția sărbătoririi Zilei Increstinarii Rusiei kievene a fost pornita, din nou, de către Patriarhul Alexei al II-lea, predecesorul Patriarhului Kirill, în 2008 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). De atunci, principalele festivitățile au avut loc la Kiev, în fiecare an, pe 28 iulie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Totusi, problema Ucrainei a ramas o problemă centrală a sărbătorii de ieri, din Moscova. Patriarhul și enoriașii s-au rugat pentru pace în Ucraina, conform Patriarhiei Moscovei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.