STIRI Ortodoxie | Ieri, tinerii ortodocsi au iesit in strada, felicitandu-i pe trecatori

Ieri, tinerii ortodocși i-au felicitat, in ziua Botezului Rusiei (Ziua pomenirii Sfantului. Vladimir) pe rezidenții ruși. Totul a fost organizat de către Departamentul Sinodal pentru Problemele Tineretului, în colaborare cu departamentele eparhiale pentru tineret, mișcările ortodoxe de tineret si cu alte organizații ortodoxe de tineret.

În multe orașe din Rusia, băieți și fete au ieșit în stradă, pentru a le vorbi trecătorilor despre sarbatoare și a le inmana pliante speciale, intr-un limbaj accesibil, prin care sa li se explice sensul acestei zile de sărbătoare si importanța sa pentru istoria Rusiei.

În total, au fost distribuite aproximativ 100.000 de pliante, tipărite de către Centrul de Coordonare in Slujirea Tinerilor, din Districtul Federal Central, în cadrul “centrului de voluntariat ortodox”.

Astfel de evenimente ii ajuta pe oameni să învețe despre sărbătorile religioase importante.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.