STIRI Irak – SIRIA | Patriarhul siriac Efrem al II-lea reclama lipsa de raspuns la nivel international

Patriarhul Ignatie Afraim al II-lea al Antiohiei, Primat al Bisericii Ortodoxe Siriace Universale, a trimis o scrisoare formală Excelenței Sale Navi Pillai – Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, cu privire la persecutarea și epurarea etnică a creștinilor și a altor minorități din Mousl – Irak.

In scrisoare, acesta face referire la situația actuală din Irak și Orientul Mijlociu, în special la incidentele care au avut loc in urma preluarii controlului in zona, de catre Statul Islamic din Irak și Siria (ISIS) – vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe.

Scrisoarea avertizeaza, in plus, ca “violența pe scară largă și agresiunea împotriva creștinilor și a grupurilor minoritare, atât în ​​Irak cat și in Siria, se intensifică”, in timp ce “răspunsul la această amenințare, din partea comunitatii internaționale, a fost total inadecvat și inacceptabil”.

“Insistăm asupra faptului că ceea ce li s-a intamplat oamenilor noștri din Mosul, este o epurare în masă împotriva minorităților etnice și religioase, care ar putea constitui crime de război și crime împotriva umanității, si neceista pedeapsa”.

“Cerem Națiunilor Unite să își asume responsabilitatea protejarii vieții și demnitatii minorităților persecutate și strămutate în Irak și în alte părți ale regiunilor, în care grupurile religioase extremiste provoaca groază in fiecare zi asupra populației pașnice”.

“Persoanele strămutate din Mosul s-au refugiat în regiunea Kurdistan și in satele creștine din apropiere. Ele au inca mare nevoie de asistență umanitară și de protecție”.

“Ne așteptăm ca Înaltul Comisar sa solicite Raportorului Special privind libertatea de religie sau convingeri, Raportorului Special pe problemele minorităților și Raportorului Special pentru drepturile omului privind persoanele strămutate în interiorul țării, să efectueze o vizită de urgență în comunitățile afectate și să scrie un raport, în scopul prezentarii acestuia in viitoarea sesiune a celui de-al 27-lea Consiliu pentru Drepturile Omului”.

“Șefii de Biserici din Orientul Mijlociu au planificat sa convoace o reuniune de urgență, pentru a discuta și a lua decizii privind intreprinderea de acțiuni comune, legate de ceea ce se întâmplă cu creștinii din Orientul Mijlociu. Vom forma o delegație la nivel înalt”.

“Va așteptăm să va implicati alaturi de noi, pe perioada acestei crize, și să urmăriti și să acordati sprijin moral și asistență in timpul acestei crize”, a incheiat Ignatius Afraim II, Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.