STIRI SUA Politica | Atrocitatile ISIS demonstreaza ca oamenii autentici credinciosi trebuie sa se implice in sistemul politic, la toate nivelurile

Arhiepiscopul catolic Samuel Aquila de Denver a solicitat “implicarea oamenilor autentici credinciosi în sistemul politic, la toate nivelurile”. El a amintit, intr-un articol, dupa ce a prezentat atrocitatile gruparii ISIS in Orientul Mijlociu:

“Deci, ce ar trebui să facem, acum? În primul rând, trebuie să ne exprimăm solidaritatea cu colegii noștri creștini din Orientul Mijlociu, prin sprijin material și spiritual. Trebuie să ne rugăm și pentru dușmanii noștri, pentru schimbarea inimii lor, asa cum ne poruncește Iisus în Evanghelie. Puteți dona, de asemenea, pentru agențiile care încă operează în mijlocul haosului.

Al doilea lucru pe care ar trebui să-l facem în urma acestor atrocități, este acela de a reflecta asupra modului în care se subliniaza importanța crucială a libertății religioase, pentru a avea o societate civilizată. Dar, nu ma opresc cu gândul la asta. Noi toți ar trebui să ne implicam în mod activ în sistemul politic, pentru a proteja drepturile noastre religioase și a lucra pentru binele comun, în lumina Evangheliei și a credinței noastre.

Libertatea religioasă nu este doar capacitatea de a ne închina într-un lacas de rugăciune. Pentru creștini, este abilitatea de a fi creștin, de a lasa ca credința noastră sa influenteze modul în care lucrăm, luam decizii, intemeiem familii, intreprindem acte de caritate și interacționam cu restul societății. Intalnirea cu Iisus și Biserica Sa este atat de puternica, încât nu poate sa ne influenteze doar in ceea ce facem noi în zilele de duminică, ci aceasta afectează intreaga noastra viata.

Sprijinul guvernului american fata de credința, este din ce în ce mai slab. Cea mai recentă dovadă a acestei eroziuni, este ordinul executiv al Președintelui Obama, care adaugă persoanele cu atracție față de același sex și oamenii “transsexuali” la o listă de clase protejate la angajarile efectuate de către angajatorii si contractorii federali. Aspectul cel mai elocvent al acestui ordin, este că el nu include nicio limitare religioasa, în ciuda cererilor repetate (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Cea mai bună apărare împotriva acestui lucru este implicarea oamenilor de credință autentică în sistemul politic, la toate nivelurile.

Atitudinea creștină față de politica trebuie să reprezinte speranța, pentru că Hristos poate învinge orice. Cel rău vrea să ajungem fără speranță și in disperare, dar Invierea lui Iisus ne spune altceva. Cu Dumnezeu, toate lucrurile sunt posibile, pentru bine și adevăr, dar noi, ca ființe umane, trebuie să primim și să acționam în acest adevăr. Noi suntem chemați să fim oameni de nădejde, care isi pun încrederea în Hristos, pentru a ne ajuta sa facem ca Impărăția Lui sa devina din ce in ce mai mult o realitate, aici, pe pământ.

Mă rog ca toți cei care citesc aceste randuri sau care aud despre ele, sa acționeze pentru a-si ajuta frații și surorile din Orientul Mijlociu și, în acest sens, să primeasca harul de a fi curajosi în apărarea libertății religioase.

Să ne rugăm pentru cei persecutați și persecutorii lor, și să mărturisim credința noastra indiferent de costuri, chiar dacă ne conduce la Crucea lui Iisus Hristos! Fie ca nenorociții sa fie mangaiati, prin harul lui Dumnezeu și speranța cerului”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.