Dupa atacurile budistilor, musulmanii din Sri Lanka cer protejarea minoritatilor

Consiliul Musulman din Sri Lanka i-a cerut, in urma cu o zi, Președintelui Mahinda Rajapaksa, sa interzica organizațiile extremiste care promovează ura și violența împotriva minorităților din țară.

Grupul a ajuns la aceasta solicitare, ca urmare a atacurilor budiste de duminică, asupra comunității musulmane din Aluthgama, în care au murit patru persoane.

“Suntem de părere că este necesar și urgent ca climatul de impunitate care le-a permis acestor grupuri să acționeze până acum, să fie contestat”, se arata intr-o declarație a grupului musulman.

Acesta a mai cerut guvernului sa actioneze, “pentru a restabili și a sprijini statul de drept în această țară”, aratand că “este necesar ca o cultură a respectului fata de toleranța etnică și religioasă – parte din moștenirea bogată și veche a acestei țări – să fie aprobata și încurajată la cel mai înalt nivel”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.