publicat în: Arhivă

New entry in Festivalul de film scurt FAO 2014: Mitropolia veche Targoviste, un film de Ecaterina Taralunga

Noul film ce intră în concursul Festivalului „FAO 2014” poartă titlul: „Mitropolia veche Târgoviște” [https://fao2014.livecamera.ro/film/dupa-tip/documentar/144-turnul-chindiei-targoviste.html] . Acesta este un film realizat de Ecaterina Țarălungă și, ca urmare a acceptului primit din partea organizatorilor, el a fost înscris în concurs, în data de 18 iunie 2014.

Acesta face parte din filmele de scurt-metraj și se încadrează în tematica propusă de organizatori, la categoria documentar.

Filmul tratează un vestigiu al orașului Târgoviște și, implicit, al întregii țări: vechea Mitropolie a orașului Târgoviște. Corpul principal al Mitropoliei a fost ridicat în timpul lui Radu cel Mare, iar în timpul domniei lui Neagoe Basarab se adaugă pronaosul cu cele cinci turle ale sale. Edificiul a fost sfințit la data de 17 mai 1520, iar pictura a fost realizată în timpul lui Radu Paisie. În curte, a fost asasinat Tudor Vladimirescu. În anul 1889, biserica veche a fost demolată, iar în 1923 a fost înlocuită cu o nouă biserică.

Acesta este, pe scurt, rezumatul filmului propus spre votare. Mai multe detalii găsiți în filmul Ecaterinei Țarălungă, care ne pune în vedere un alt monument veritabil pe care România îl are și de care trebuie să aibă grijă.

Filmul poate fi vizionat si votat la aceasta adresa: https://fao2014.livecamera.ro/film/dupa-tip/documentar/144-turnul-chindiei-targoviste.html [https://fao2014.livecamera.ro/film/dupa-tip/documentar/144-turnul-chindiei-targoviste.html] .

Vă reamitim că, până în data de 31 august 2014, puteți înscrie în concurs filme pe care le-ați realizat sau le puteți realiza, dacă acestea respectă una sau mai multe dintre temele Festivalului de film scurt FAO 2014 – Filmul Anului Ortodox [https://fao2014.livecamera.ro] . Echipele tehnice puse la dispoziție de organizatori și de Serviciul specializat Live Camera media PRODUCTION vă stau la dispoziție cu sfaturi și soluții tehnice sau cu alte argumente în acest sens.

Drd. Marius Bogatu

Reprezentant PR. FAO 2014 – Filmul Anului Ortodox