Un nou strigat al Patriarhului Ioan X Yazigi, catre forumurile internationale “surde”

Patriarhul Ioan X Yazigi al Antiohiei și al întregului Răsărit, din Biserica grec-ortodoxă, a facut apel la forumurile internaționale ramase “surde”, pentru a marturisi si a informa despre ceea ce se întâmplă în Siria: acte de răpire și de sacrilegiu impotriva lucrurilor sfinte.

Patriarhul a vorbit, în cadrul ceremoniei de deschidere a conferinței Antiohiene din Beirut, facand apel la comunitatea internațională, pentru ca aceasta sa rezolve problema tuturor celor rapiti in Siria (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), printre care se afla si cei doi episcopi, Ioan Ibrahim și Paul Yazigi.

“Fiecare suflet care a fost victimă a terorismului și a violenței, provoacă durere și tristețe inimilor noastre”, a spus Patriarhul Yazigi.

Totodata, acesta s-a mai referit la originea adânc înrădăcinată a creștinilor din regiune, adăugând că acestia vor rămâne în țara, în ciuda tuturor condițiilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.