Intalnire intre liderii Bisericilor Ortodoxe Armeana si Copta

In ziua de 26 martie 2014, Sanctitatea Sa Aram I (Biserica Ortodoxa Armeana – Antelias, Liban) l-a primit pe Sanctitatea Sa Papa Tawadros al II-lea (Biserica Ortodoxa Copta), care a fost însoțit de o delegație de episcopi și laici.

Catolicosul Aram I și delegatia de clerici au participat, in Catedrala, la Rugaciuni canonice.

După rugăciuni, acestia s-au întâlnit in Sala Principala a reședinței Catolicosului, unde Sanctitatea Sa Aram I i-a salutat pe oaspeți, vorbind despre relațiile strânse dintre cele două Biserici și unitatea de secole, în credința lor, care le-a ținut împreună.

Apoi, acesta a marturisit ca, astăzi, aceste legaturi vechi ar trebui să fie transpuse într-o cooperare puternică la toate nivelurile vieții credinciosilor. El a mai vorbit despre dificultățile actuale ale creștinilor copți din Egipt, subliniind necesitatea consolidarii unitatii creștine în regiune.

Patriarhul Tawadros al II-lea și-a exprimat speranța că va continua cooperarea strânsă și calda, care a existat între Papa Shenoda III și Sanctitatea Sa Aram I. El a spus că el se angajează să consolideze și mai mult relațiile dintre cele două Biserici.

Conform unor surse din Biserica ortodoxa Armeana, vizita s-a încheiat cu o recepție și o conversație privată între Papa Tawadros al II-lea și Catolicosul Aram I.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.