Bulgarii din Plovdiv au atacat Moscheea Djumaya. Manifestatie de proportii si lupte de strada

Unele tensiuni au escaldat ieri, dupa ce un grup de manifestanti a încercat să ia cu asalt o moschee, în timpul unui protest desfasurat în orașul bulgar Plovdiv.

Aproximativ 2000 de oameni s-au adunat in Plovdiv, pentru a protesta împotriva returnarii controversate a unei vechi moschei, Kurshum, in orașul Karlovo, muftiului sef, o miscare care ar transforma moscheea intr-un loc religios activ.

Protestul a început la Palatul judiciar Plovdiv, unde a fost programata o sedinta de judecată, ieri, vizavi de situatia proprietatii moscheii Kurshum. Primarul din Karlovo, Emil Kabaivanov, s-a numarat printre participanții la demonstrație.

Manifestantii au aruncat cu pietre, sticle și petarde, in Moscheea Djumaya din Plovdiv.

In total, 4 persoane au fost rănite, iar o persoană a fost reținuta pentru ca a aruncat cu pietre în polițiști, conform agențiilor de știri locale.

Un magazin de produse de patiserie, amplasat chiar lângă moschea Djumaya, a ajuns sa aiba ferestrele sparte, conform Offnews.

Conform Novinite, Consulatul Turc din Plovdiv și Biroul Mișcării pentru Drepturi și Libertăți, un partid liberal turc predominant etnic, au fost ulterior atacate si ele de manifestantii furioși.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.