Exorcisme: Occidentul are, din ce in ce mai mult, nevoie de exorcizare. Catolicii specializeaza noi preoti

Din ce in ce mai multi preoți din Italia și Spania sunt instruiți în mod corespunzător cu privire la modul in care pot efectua exorcisme, după ce un numar tot mai mare de oameni încep să adere la practicile mistice, conform unui raport de ultima ora al radioului Vocea Rusiei.

Biserica Catolică a decis să învețe cat mai mulți preoți cum sa efectueze exorcizarile, intrucat cererea pentru astfel de servicii continuă să fie în creștere.

În Milano, Italia, dioceza are deja șapte exorciști. În plus, trei preoți din Sardinia au fost trimisi la Roma, pentru a se instrui corespunzător, vizavi de exorcizare. Concomitent, s-a raportat ca din ce in ce mai numerosi oameni se dedau ritualurilor satanice și magiei negre.

Arhiepiscopul de Madrid, din Spania, a ales opt preoți pe care sa-i instruiasca in domeniul exorcizarii. Conform rapoartelor mass-media, mult mai mulți preoți vor fi, insa, instruiți, intrucat se inregistreaza o “creștere fără precedent” a incidentelor de “posedare demonică”.

Biserica speră să pregateasca din ce in ce mai multi preoti, mai ales ca există altii care efectuează exorcisme fara sa fie specialiști, dar care s-au auto-proclamat astfel. Rev. Francesco Bamonte, președintele Asociației Internaționale a Exorcistilor, cu sediul in Italia, a spus că nu exista suficient de multi exorciști, incat sa vina in ajutorul persoanelor posedate. “Posesedarile diabolice sunt în creștere, ca urmare a subscrierii persoanelor la Ocultism”, a declarat Rev. Francesco Bamonte, citat de VoR, adăugand: “Cei câtiva exorciști pe care ii avem în diecezele noastre, nu sunt adesea în măsură să se ocupe de numărul enorm de cereri de ajutor”.

Conform Enciclopediei Catolice, exorcismul este definit ca fiind actul de scoatere a demonilor sau a spiritelor rele din persoane, locuri sau lucruri, despre care se crede ca ar fi posedate sau infestate de ele, sau care sunt susceptibile sa devina victime sau instrumente ale răutății lor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.