Tunisia: ce mai urmeaza demisiei Primului Ministru?

Primul-Ministru al Tunisiei a demisionat, deschizând calea unui guvern interimar, care va supraveghea noile alegeri din cursul acestui an.

Premierul islamist Ali Larayedh a anunțat decizia sa, într-o conferință de presă, in urma cu doua zile.

Dizolvarea coaliției de guvernamant a lui Larayedh a urmat unor valuri de proteste din întreaga țară, pe marginea inflației care crește vertiginos, a șomajului și a unei serii de noi taxe impuse pentru a face față crizei fiscale în vigoare in Tunisia.

Prăbușirea guvernului reprezintă o înfrângere pentru Partidul Islamist Ennahda, care a câștigat alegerile în 2011 ca urmare a tumultoasei Primăveri Arabe, dupa cum analiza stirea radioul Vaticanului.

Noul Premier al Tunisiei, tehnocratul Mehdi Jomaa, trebuie să încerce să reducă deficitul tarii mici nord-africane și sa se confrunte cu o amenintare tot mai mare din partea militanților islamiști.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.