Studenti ortodocsi din Roma, Papa va iubeste!

“Voi nu sunteti oaspeti”, ci “frați”, le-a spus Papa, studenților ortodocși înscriși în structurile catolice din Dieceza Romei. El a mai adaugat: “Episcopul Romei va iubeste”.

Papa Francisc i-a primit, în dimineața zilei de sâmbătă, în audiență la Vatican, pe membrii Comitetului Catolic pentru Colaborare culturală cu Bisericile Ortodoxe și Bisericile Orientale, cu ocazia a 50 de ani de la înființarea acestuia, în prezența Cardinalul Kurth Koch, președintele Consiliului Pontifical pentru Unitate, și a Episcopului Johan Bonny, președintele Comisiei.

In discursul sau, papa Francisc a mai spus: “Adresez un salut special, dragilor studenți care isi desfasoara studiile teologice la Roma. Prezența voastra printre noi este importanta, pentru dialogul dintre Bisericile de azi și mai ales de mâine. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că îmi oferă posibilitatea de a vă întâlni și de a va spune că episcopul Romei va iubeste”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.