Zid in Valea Cremisan (video). SUA ar trebui sa se opuna confiscarii terenurilor palestiniene

Statele Unite ar trebui să îndemne guvernul israelian să înceteze și se abțina în eforturile sale de confiscare inutila a terenurilor palestiniene din Cisiordania Ocupata, a declarat președintele Comitetului de Justiție Internațională și Pace, al Conferinței Episcopilor Catolici din SUA, adresandu-se secretarului de stat John Kerry.

Într-o scrisoare trimisa ieri, Episcopul Richard Pates din Des Moines, Iowa, s-a referit in special la situația din Valea Cremisan, pe care a vizitat-o la începutul acestei luni.

“Stand in mijlocul acestei frumuseți a vaii agricole și ascultand mărturia familiilor creștine ale căror terenuri, mijloace de trai și tradiții de familie vechi de secole sunt amenințate, am fost pur si simplu uimit de nedreptati”, a notat episcopul.

Curtea Supremă a Israelului începe astazi audierile privind planul propus de ridicare a unui zid de securitate, care va trece prin Valea Cremisan (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Episcopul Pates si-a incheiat scrisoarea, citand un comunicat al episcopilor din Țara Sfântă care au lansat un apel similar: “Preocuparea noastră profundă, așa cum am afirmat în repetate rânduri, este ca acest zid de securitate urmareste mai mult decat consolidarea zonelor și intrerupe permanent legatura Betleemului cu Ierusalimul”, au scris episcopii din Europa, America de Nord și Africa de Sud. “Acest plan special, este un microcosmos al situației tragice din Țara Sfântă, care incită la resentimente și neîncredere” (vezi video).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.