Vaticanul alerteaza Filipine, de prezenta a doua grupuri schismatice in tara

Vaticanul i-a alertat pe episcopii filipinezi, de prezența a două grupuri schismatice in țara. Conferința Episcopilor Catolici din Filipine (CBCP – foto) a fost informata de către Nunțiatura Apostolică, recent, cu privire la activitatea gruparilor in cauza.

Potrivit unui articol publicat de CBCP, “Societatea romano-catolica Papa Leon al XIII-lea” (Societas Catolica Romana Papae Leonis) și Opus Sancti Michaelis Archangeli (OSMA) s-ar fi răspândit in mai multe țări.

Grupurile “nu sunt asociații catolice și ordine sacre si nu sunt recunoscute de către Biserica Catolică”, a spus Mons. Seamus Horgan, prim-secretar al Nunțiului Apostolic în Filipine.

Mons. Gabor Pinter, Insărcinat cu afaceri de Nunțiatura Apostolică din Filipine, a spus pentru CBCP, că Societatea romano-catolica Pius al XIII-lea, care este condusa de către David G. Bell, nu poate exercita nicio slujire în cadrul Bisericii, mai ales episcopii hirotoniti în societatea schismatica.

“Toate organizațiile și asociațiile legate de societate trebuie privite în același mod, ca și alte instituții non-catolice”, a declarat Mons. Gabor. “Mai mult decât atât, din moment ce Bell a comis infracțiunea de schismă, toți cei care au primit hirotonirea, de partea lor, au comis aceeasi infractiune”, a mai spus el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.