30 de preoti catolici acuzati de abuzarea sexuala a minorilor in Minnesota

Arhidieceza Romano-Catolică St. Paul de Minneapolis a prezentat public identitatea a 30 de preoți acuzați de abuzarea sexuala a minorilor în Minnesota.

Potrivit Associated Press, Arhidieceza ar fi identificat preoții care ar fi avut “acuzații credibile împotriva lor, privind abuzarea sexuala asupra unui minor”, deși acuzațiile împotriva lor nu au putut fi dovedite.

Dezvăluirea, care se referă la acuzații care ne duc inapoi spre anii ‘50, enumeră numele preoților, locația lor și numele parohiilor in care acestia au slujit, dar nu include acuzatiile specifice formulate împotriva lor. Biserica a afirmat că niciunul dintre acesti preoti nu mai slujeste in prezent, cei mai multi dintre ei fiind identificati anterior în mass-media. Unsprezece dintre preoții de pe listă sunt decedați, iar doi au fost caterisiti.

Arhiepiscopul Ioan Nienstedt a remarcat faptul că mai multe nume ar putea popula lista, în viitor. “Dezvăluirile făcute astazi nu sunt destinate să fie definitive”, a spus acesta.

Joi, Papa Francisc a anuntat crearea unei noi comisii pentru combaterea abuzului sexual de catre preoți și pentru protejarea copiilor (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.