Un europarlamentar a stiut sa foloseasca Ziua Internationala a Drepturilor Copilului, ‘In numele familiei’

Europarlamentarul Anna Záborská, din Slovacia, a sprijinit public, ieri, inițiativa cetățenilor croați “În numele familiei” care va fi urmata de un referendum, pe 1 decembrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului.

Anna Záborská prezideaza Intergrupul pentru Familie, Drepturile Copilului si Solidaritate intre Generatii, in Parlamentul European. Ea a reamintit că politicile publice naționale și europene nu respectă, în practică, aceste drepturi: “Părinții și asociațiile de părinți ar trebui să urmeze cu atenție evoluțiile politice și să ia măsuri eficiente pentru a afirma drepturile familiei”, a spus aceasta intr-o declarație.

Organizatorii inițiativei cetățenești “În numele familiei” ar trebui să fie audiati in Parlamentul European de la Strasbourg, în cadrul unei reuniuni publice a Intergrupului prezidat de Anna Záborská. Referendumul “În numele familiei” va avea loc pe 1 decembrie, in acest al 28-lea stat membru al Uniunii Europene.

Ziua Mondială a Drepturilor Copilului, de fapt, marchează aniversarea adoptării, de către Organizația Națiunilor Unite, a Convenției Internaționale privind Drepturile Copilului, în 1989.

Convenția prevede că familia este unitatea fundamentală a societății și mediul natural pentru dezvoltarea și bunăstarea tuturor membrilor săi și, în special, a copiilor. Ca atare, pentru ca Statul sa-si joace pe deplin rolul sin comunitate, trebuie ca familia să primească protecția și asistența de care are nevoie.

Convenția mai recunoaște implicit protejarea vieții nenăscutilor, atunci când afirmă ca “copilul, prin lipsa sa de maturitate fizică și mentală, are nevoie de protecție specială și de îngrijire, inclusiv de protecție juridică adecvată, atât înainte cât și după naștere”.

Convenția prevede, la articolul 5, obligația statelor de a respecta responsabilitățile, drepturile și obligațiile părinților.

În cele din urmă, articolul 7 prevede dreptul copilului, în măsura posibilitatilor, de a-si cunoaste părinții și de a fi îngrijit de ei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.