Vizita a unui primar italian, la Patriarhia Romana

Primarul oraşului Guidonia, Italia, în vizită la Patriarhia Română

În ziua de 20 noiembrie 2013, la Reşedinţa Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit o delegaţie a Primăriei oraşului Guidonia Montecelio din apropierea Romei, condusă de domnul primar Eligio Rubeis. La întrevedere a mai participat domnul Viorel Badea, senator pentru românii din Europa şi Asia, vicepreședintele Comisiei românilor de pretutindeni din Senatul României.

Domnul primar Rubeis a mulţumit pentru primire şi a prezentat diferite aspecte sociale, educaţionale şi spirituale ale vieţii cotidiene a comunității celor aproximativ 12.000 de români care locuiesc în oraşul Guidonia Montecelio şi în împrejurimi. Domnia sa a precizat că autorităţile locale ale oraşului acordă o atenţie specială integrării românilor în comunitatea locală şi educaţiei copiilor acestora. În acest sens, edilul a subliniat buna cooperare cu preotul paroh Sebastian Cosma din localitate şi cu Preasfinţitul Părinte Episcop Siluan al Italiei în ceea ce privește integrarea românilor în societatea italiană.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulţumit domnului primar pentru sprijinul acordat românilor ortodocşi de primăria oraşului Guidonia Montecelio şi în special pentru oferirea unui teren de 1200 metri pătraţi în vederea construirii unui locaş de cult ortodox.

Patriarhul României a subliniat necesitatea păstrării identităţii naţionale şi a tradiţiilor spirituale de către românii din Italia paralel cu integrarea lor în societatea italiană. La final, Preafericirea Sa a accentuat şi importanța experienței pozitive dobândită de români în străinătate, pe care o pot valorifica la întoarcerea lor în ţară.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE [https://www.patriarhia.ro]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.