Bisericile Catolice Orientale, la 50 ani de la Conciliul Vatican II. Messa importanta la Vatican

“Bisericile Catolice Orientale, la 50 ani de la Conciliul Vatican II” este tema Adunarii Plenare a Congregației pentru Bisericile Orientale, care s-a deschis marți, la Vatican, sub conducerea Cardinalului Leonardo Sandri (foto).

Reuniunea, care se va incehia maine, reunește aproximativ 28 de membri ai Congregației, printre care patriarhi și arhiepiscopi, cardinali, arhiepiscopi și episcopi, reprezentanți ai riturilor bizantine, siro-orientale sau caldeene, maronite și siro-occidentale, și din Alexandria.

Scopul acesteia pare a fi “verificarea creșterii gradului de conștientizare a catolicilor orientali, de catre Biserica Universala, în lumina migrației”, conform unei declaratii.

Duminica, liderii și părinții Bisericilor Orientale se vor alătura Papei, la o Messa deosebita (Liturghia catolica), de închidere a Anului Credinței. Pana la derularea evenimentelor, informatia de fata va putea fi gasita pe pagina noastra Home, la rubrica Semnal Evenimente.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.