O strada din Paris va purta numele Sfintei Maria Skobtstov

Consiliul municipal al arondismentului (sectorului) 15 din Paris a votat în unanimitate atribuirea numelui Sfintei Maici Maria Skobtstov, unei strazi situate între 84 și 88 Lourmel.

Acest eveniment a fost posibil datorita angajamentului si perseverentei unui ales al arondismentul 15, Ghislène Fonlladosa, primar adjunct, consilier in probleme de cultură, patrimoniu și noi tehnologii al Parisului.

Data in care va fi instalata oficial placa memoriala nu este încă cunoscută. Maica Maria sau Sfânta Maria Skobtstov din Paris s-a nascut pe 8 (21) decembrie 1891 la Riga și a murit in martie 1945. A fost poet, memorialist și membru al rezistenței franceze, ortodoxa. Ea a fost canonizata ca martir al credinței Bisericii Ortodoxe (Patriarhia de Constantinopol) in 16 ianuarie 2004 (foto: alaturi de Nicolay Berdyaev).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.