Musulmanii trebuie sa denunte atrocitatile comise asupra crestinilor

“Musulmanii trebuie să denunțe atrocitățile comise împotriva minorităților creștine și sa ii acuze pe acei musulmani care lupta împotriva creștinilor”, a declarat Anwar Ibrahim, un membru al Parlamentului și lider musulman al Partidului de opozitie Pakatan Rakyat (PKR), din Malaezia, la o masa rotundă consacrată coexistenței între creștini și musulmani, în cadrul reuniunii internaționale “Curajul speranței”, organizat la Roma de către Comunitatea Sant’Egidio, in aceste zile.

Potrivit liderului malaezian, “respectul pentru demnitatea umană nu este toleranța, ci înțelegerea și aprecierea diferențelor altor grupuri religioase”.

“Problema în lumea arabă este politica, nu religioasa”, a mai spus acesta.

Anwar Ibrahim este un politician care a jucat un rol important în asociațiile de tineret musulmane bazate pe non-violență. În anii ‘90, el a fost Ministru al Educației și Finanțelor. El a lucrat cu UNESCO și Fondul Monetar Internațional. Din 2008, el este șeful partidului de opoziție Pakatan Rakyat (PKR).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.