Australia – comunitatile care dau vitalitate Bisericii: vietnameza si maronita

Un simpozion internațional, ocazionat de aniversarea a 10 de ani de serviciu ai agentiei Asia News, a avut loc in urma cu doua zile, la Universitatea Pontificală Urbaniana, din Roma. Evenimentul a fost organizat de Institutul Pontifical pentru Misiunile Străine.

În special, atenția a fost acordată subiectelor precum creșterea economică majoră în mijlocul sărăciei, misiunea esențială a Bisericii în Asia, libertatea religioasă și libertatea evanghelizarii.

Unul dintre vorbitori la simpozion a fost si Arhiepiscopul catolic de Sydney, Cardinalul George Pell, care s-a adresat celor prezenți pe tema Bisericii din Australia. El a spus, conform Radio Vatican, că există un număr de comunități vibrante in Australia, care fac o nota aparte în viața Bisericii.

Vorbind despre comunitatea vietnameza, el a adaugat: “acestia sunt o forță puternică și vibrantă în Biserica Catolică, mai ales în Sydney, Melbourne si le sunt, personal, extrem de recunoscător pentru asta”.

Cardinalul Pell a mai adaugat, totodata, că “o comunitate care este foarte puternica, este si comunitatea maronita din Liban. Cred că vitalitatea lor este într-un mod misterios legata de suferința propriului popor”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.