Rugaciunea fara curaj nu este rugaciune. Harul nu vine prin posta

În rugăciune trebuie să fim curajosi si vom descoperi Harul adevărat care ne este dat: Dumnezeu Însuși. Acesta a fost mesajul Papei, la Liturghia de ieri dimineață, in Casa Santa Marta.

“Cum ne rugăm? Ne rugăm din obișnuință, sau ne rugam cu curaj inaintea Domnului, pentru a-i cere Harul, pentru a-i cere acel lucru pentru care ne rugam? Curajul în rugăciune: o rugăciune care nu este curajoasa, nu este o rugăciune adevărată. Curajul de a avea încredere că Dumnezeu ne ascultă, curajul de a bate la ușă… Domnul spune: fiindcă oricine cere, primește, și cine caută, găsește, și celui ce bate, i se deschide. Dar, trebuie să întreb, sa caut și sa bat…”.

“Ne implicam noi, pe noi insine, in rugaciune?”, a întrebat Papa. “Știm să batem la inima lui Dumnezeu?”. În Evanghelie, Iisus spune: deci, dacă voi, care sunteti răi, știți să dați daruri bune copiilor voștri, cu atat mai mult Tatăl vostru din ceruri va va da Duh Sfânt, daca Ii cereti. Acest lucru, a spus Papa, “este un lucru mare”.

“Când ne rugăm cu curaj, Domnul ne dă har, dar, de asemenea, El ni se da pe Sine, în Har. Domnul nu da sau trimite Harul prin posta: niciodată! El Insusi Il aduce!”, a spus Papa [si zambeste].

“El Însuși vine și ne aduce Harul. Să nu ne facem de râs, sa nu cumva sa luam Harul si sa nu-L recunoastem pe Cel ce ni-L aduce, Cel Care ni-L dă: Domnul. Noi să-L recunoaștem si sa-L lăudam”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.