California: accesul la avort mai permisibil, printr-o noua lege

În California, o noua lege de stat va face ca avorturile sa fie mult mai accesibile, conform unui raport recent al VoR. Guvernatorul a semnat proiectul de lege, într-un moment în care multe state conservatoare trec la legi care fac exact contrariul.

Practic, proiectul de lege ii permite unei anumite clase de non-medici sa efectueze anumite avorturi. Asistentele medicale, moasele certificate precum și asistenții medicilor pot efectua avorturi numai în primul trimestru de sarcină și numai printr-o procedura nechirurgicala. Directia este una opusa altor state, precum Texasul, care solicita grade mari de supraveghere medicala pentru avorturi.

Legea din California este special conceputa, pentru le permite femeilor din mai multe zone rurale sa aiba un acces mai mare la avort – femeile care nu se afla in apropierea spitalelor.

Conferința Catolică din California și alte grupuri anti-avort deja se opun legii. California este singurul stat, în acest an, care extinde accesul la avorturi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.